FOSFAMIN 1L

450.00ден

-Биостимулатор кој содржи фосфор и аминокиселини.

-Фосфорот е еден од есенцијалните елементи потребни за правилна исхрана на земјоделските култури. Неговите потреби се посебно изразени при цветањето и оплодувањето на земјоделските култури.

-Додека пак, влијанието на аминокиселините врз растенијата делуваат повеќекратно и тоа: синтеза на протеини, позитивно делуваат врз растението при стресни ситуации, ја подобруваат фотосинтезата, делуваат на синтезата на растителните хормони кои се неопходни за развој и плодоносење, т.е. аминокиселините се активатори на растителните хормони, го подобруваат оплодувањето и формирање на плодови итн.

Категорија

Oпис

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “FOSFAMIN 1L”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *