Кристално ѓубриво NutriBest 16-8-32+TE – 5kg

Кристалното ѓубриво 16-8-32+ТЕ е минерално ѓубриво со нагласена содржина на азот и калиум и додаток на одредени микроелементи е комплетирана и обогатена нутритивна вредност на ова ѓубриво. Бидејќи во него има висока содржина на примарни хранливи елементи, претставува погодно решение за фолијарен третман на голем број земјоделски култури. Особено погодно за одгледување на градинарски култури, од периодот на вкоренување па до цветање, погодно е и за прихранување на овошните и полјоделските култури во периодот на интензивен пораст и плодоносење, па се до почетокот на пигментација и зреење на плодовите. Се применува фолијарно или преку почвено наводнување во концентрација 20-30g во 10L вода.

Хемиски состав:
– Азот: 16%
-Фосфор: 8%
-Калиум: 32%

Oпис

Кристалното ѓубриво 16-8-32+ТЕ е минерално ѓубриво со нагласена содржина на азот и калиум и додаток на одредени микроелементи е комплетирана и обогатена нутритивна вредност на ова ѓубриво. Бидејќи во него има висока содржина на примарни хранливи елементи, претставува погодно решение за фолијарен третман на голем број земјоделски култури. Особено погодно за одгледување на градинарски култури, од периодот на вкоренување па до цветање, погодно е и за прихранување на овошните и полјоделските култури во периодот на интензивен пораст и плодоносење, па се до почетокот на пигментација и зреење на плодовите. Се применува фолијарно или преку почвено наводнување во концентрација 20-30g во 10L вода.

Хемиски состав:
– Азот: 16%
-Фосфор: 8%
-Калиум: 32%

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Кристално ѓубриво NutriBest 16-8-32+TE – 5kg”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.