Oligomix – 50g

Олигомиксот е мешавина од хелатни форми на микроелементи. Оваа ѓубриво може да се започне со негова примена од првите симптоми на недостаток на некој од содржаните микроелементи, а третманите да се повторуваат се до нивното исчезнување. Може да се применува во градинарството, полјоделството, овоштарството, лозарството и цвеќарството. 1g од ѓубривото се растрвара во 1L вода (фолијарна апликација).

Хемиски состав: Бор (B)- 1,2%; Бакар (Cu) – 0,1%; Железо (Fe) – 4,0%; Манган (Mn) – 1,5%; Молибден (Мо) – 0,1%; Цинк (Zn) – 2,0%
Пакување: 50g

Oпис

Олигомиксот е мешавина од хелатни форми на микроелементи. Оваа ѓубриво може да се започне со негова примена од првите симптоми на недостаток на некој од содржаните микроелементи, а третманите да се повторуваат се до нивното исчезнување. Може да се применува во градинарството, полјоделството, овоштарството, лозарството и цвеќарството. 1g од ѓубривото се растрвара во 1L вода (фолијарна апликација).
Хемиски состав: Бор (B)- 1,2%; Бакар (Cu) – 0,1%; Железо (Fe) – 4,0%; Манган (Mn) – 1,5%; Молибден (Мо) – 0,1%; Цинк (Zn) – 2,0%
Пакување: 50g

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Oligomix – 50g”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.