Amino Fe – 30ml

Amino Fe-е течно минерално ѓубриво, во кое има присуство на железо и азот. Присуството на амидните азотни форми ја олеснува апсорпцијата на ѓубривата и им помага на растенијата да се снабдат со соодветно количество на железо, со што се избегнуваат проблемите како што се намалување на фотосинтезата и хлорозата.
Поради големиот процент на железо кое се наоѓа во хелатна форма, а и содржината на азот и L-аминокиселината го прави одлично при појава на хлороза.
Примена: При фолијарна апликација: 200-250 ml / 100 L вода, а при наводнување 10-20 L/ha.
Хемиски состав: Азот (N) – 6%; Железо (Fe) – 5%
Пакување: 30ml

Категорија

Oпис

Amino Fe-е течно минерално ѓубриво, во кое има присуство на железо и азот. Присуството на амидните азотни форми ја олеснува апсорпцијата на ѓубривата и им помага на растенијата да се снабдат со соодветно количество на железо, со што се избегнуваат проблемите како што се намалување на фотосинтезата и хлорозата.
Поради големиот процент на железо кое се наоѓа во хелатна форма, а и содржината на азот и L-аминокиселината го прави одлично при појава на хлороза.
Примена: При фолијарна апликација: 200-250 ml / 100 L вода, а при наводнување 10-20 L/ha.
Хемиски состав: Азот (N) – 6%; Железо (Fe) – 5%
Пакување: 30ml

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Amino Fe – 30ml”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.