Кристално ѓубриво NutriBest 12-5-36+TE – 5kg

Неорганското ѓубриво 12-5-36+ТЕ е минерално ѓубриво со нагласена содржина на калиум, а додатокот на одредени микроелементи ја обогатува нутритивната вредност на ова ѓубриво. Бидејќи во него има висока содржина на примарни хранливи елементи, претставува погодно решение за фолијарен третман на голем дел од земјоделски култури. Особено е погодно за одгледување на градинарски култури, од период на вкоренување до цветање, погодно е и за прихранување на овошни и полјоделски култури, во периодот на интензивен пораст и плодоносење, па се до почетокот на пигментацијата и зреење на плодовите. Се применува фолијарно или преку почвено наводнување во концентрација 20-30g во 10L вода.

Хемиски состав:
– Азот – 12%;
– Фосфор – 5%;
– Калиум – 36%

Oпис

Неорганското ѓубриво 12-5-36+ТЕ е минерално ѓубриво со нагласена содржина на калиум, а додатокот на одредени микроелементи ја обогатува нутритивната вредност на ова ѓубриво. Бидејќи во него има висока содржина на примарни хранливи елементи, претставува погодно решение за фолијарен третман на голем дел од земјоделски култури. Особено е погодно за одгледување на градинарски култури, од период на вкоренување до цветање, погодно е и за прихранување на овошни и полјоделски култури, во периодот на интензивен пораст и плодоносење, па се до почетокот на пигментацијата и зреење на плодовите. Се применува фолијарно или преку почвено наводнување во концентрација 20-30g во 10L вода.

Хемиски состав:
– Азот – 12%;
– Фосфор – 5%;
– Калиум – 36%

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Кристално ѓубриво NutriBest 12-5-36+TE – 5kg”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.