NPK 1 (12-4-6) + ME – 250ml

Во ова течно ѓубриво доминира Азот (N). Азотот (N) го стимулира растот и развојот, т.е ја зголемува вегетативната маса на растението. Присуството на Фосфор (Р) и Калиум (К) и микроелементите во составот го стимулираат цветањето, создавањето на цветни папки, гоење и зреење на плодовите, како и поголема отпорност на суша.
Доза на апликација: фолијарна апликација (со прскање) 0,2-0,3%, односно 200-300ml за 1декар. Фертиригација (со наводнување) 1-3 L за 1 декар.
Пред употреба ѓубривото добро да се промеша. Ѓубривото да се чува на температури повисоки од +8 степени целзиусови.
Хемиски состав: Вкупен азот (N) -12%; Фосфор (P2O5)- 4%; Калиум(К2О)- 6%
Пакување:250ml

Категорија

Oпис

Во ова течно ѓубриво доминира Азот (N). Азотот (N) го стимулира растот и развојот, т.е ја зголемува вегетативната маса на растението. Присуството на Фосфор (Р) и Калиум (К) и микроелементите во составот го стимулираат цветањето, создавањето на цветни папки, гоење и зреење на плодовите, како и поголема отпорност на суша.
Доза на апликација: фолијарна апликација (со прскање) 0,2-0,3%, односно 200-300ml за 1декар. Фертиригација (со наводнување) 1-3 L за 1 декар.
Пред употреба ѓубривото добро да се промеша. Ѓубривото да се чува на температури повисоки од +8 степени целзиусови.
Хемиски состав: Вкупен азот (N) -12%; Фосфор (P2O5)- 4%; Калиум(К2О)- 6%
Пакување:250ml

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “NPK 1 (12-4-6) + ME – 250ml”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.