Кристално ѓубриво NutriBest 20-20-20+ТЕ – 5kg

Се применува фолијарно или преку почвено наводнување во концентрација 20-30g во 10L вода.

Хемиски состав:
– Азот -20%;
– Фосфор – 20%;
– Калиум- 20% .

Oпис

Кристалното ѓубриво 20-20-20+ТЕ е минерално ѓубриво со избалансиран однос на микроелементите. Со додаток на одредени микроелементи е комплетирана и обогатена нутритивна вредност на ова ѓубриво. Бидејќи во него има висока содржина на примарни хранливи елементи, претставува погодно решение за фолијарен третман на голем дел од земјоделски култури, од период на вкоренување до цветање, погодно е и за прихранување на овошни и полјоделски култури, во периодот на интизивен пораст и плодоносење, па се до почетокот на пигментацијата и зреење на плодовите. Се применува фолијарно или преку почвено наводнување во концентрација 20-30g во 10L  вода.

Хемиски состав:
– Азот -20%;
– Фосфор – 20%;
– Калиум- 20% .

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Кристално ѓубриво NutriBest 20-20-20+ТЕ – 5kg”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.