CACTUS MIX – 10L

Хемиски состав :

Органски јаглерод (C) -17%, Вкупна органска материја –30%, Калиум (К2O) (лесно достапен) –127,6mg/l, Фосфор(P2O5) (лесно достапен) – 73.6 mg/l, Азот (лесно достапен) – 116,4 mg/l

Пакување: 10L

Категорија

Oпис

CACTUS MIX содржи бел тресет, Sphagnum sp. Peat Moss, збогатен со хранливи материи (азот, фосфор и калиум),  на кој pH вредноста му е подесена со варовник, подготвен за директно користење во садници и оранжериско производство на кактуси и други видови на слични оранжериски цвеќиња. Содржината на органска материја (хумински киселини, фулво и аминокиселини) значајно ја подобруваат асимилацијата на активните материи и го стимулираат правилниот раст и развој на кореновиот систем.

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “CACTUS MIX – 10L”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.