Rhizoactivе – 1L

Rhizoactive е течно органско биоактивно ѓубриво кое има големо влијание врз развојот на кореновиот систем. Големите количини на: хумусни и фулво киселини, коензими, витамини, екстракти од морски алги, цитокинини, индол-окси киселина, му дава голем ефект врз развојот на кореновиот систем,  особено по расадувањето. Исто така се препорачува по инфекција на почвата од фитопатогени болести и штетници,  да се користи за регенерирање на кореновиот систем.

Ѓубривото има широк спектар на дејство. Влијае врз рамномерно никнење и растење, влијае на поуспешен  развој на кореновиот систем, го забрзува растењето и развојот, влијае врз зголемувањето на имунитетот на растенијата, ги зголемува приносите и го подобрува квалитетот.

Хемиски состав: Азот (амиден) – 6%; Хумусни и фулво киселини – 6,5%; Екстракт од морски алги (Ascophyllum nodosum) – 12,5%; карбохидрати; аминокиселини, коензими,  витамини (B1,B2,B6,C,E), фолна киселина, ниасин, инозитол- 5%.

Апликации: Зеленчук (на отворено или во фолија) – Прво прскање: 100-150 ml во 100 L вода, седум дена по расадување; второто прскање е со истата концентрација  во интервал од 10 дена. При наводнување дозата е од 10-15 L/ha и тоа веднаш по расадувањето.

Овошје и винова лоза: 20-30 ml за секое дрво веднаш по садење.

Компатибилност: Е компатибилно со пестицидите, освен на база на алуминум.

Пакување: 1L

Категорија

Oпис

Rhizoactive е течно органско биоактивно ѓубриво кое има големо влијание врз развојот на кореновиот систем. Големите количини на: хумусни и фулво киселини, коензими, витамини, екстракти од морски алги, цитокинини, индол-окси киселина, му дава голем ефект врз развојот на кореновиот систем,  особено по расадувањето. Исто така се препорачува по инфекција на почвата од фитопатогени болести и штетници,  да се користи за регенерирање на кореновиот систем.

Ѓубривото има широк спектар на дејство. Влијае врз рамномерно никнење и растење, влијае на поуспешен  развој на кореновиот систем, го забрзува растењето и развојот, влијае врз зголемувањето на имунитетот на растенијата, ги зголемува приносите и го подобрува квалитетот.

Пакување: 1L

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Rhizoactivе – 1L”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.