Кристално ѓубриво NutriBest 20-20-20+ТЕ – 1kg

100.00ден

Кристалното ѓубриво 20-20-20+ТЕ е минерално ѓубриво со избалансиран однос на микроелементите. Со додаток на одредени микроелементи е комплетирана и обогатена нутритивна вредност на ова ѓубриво. Бидејќи во него има висока содржина на примарни хранливи елементи, претставува погодно решение за фолијарен третман на голем дел од земјоделските култури, од период на вкоренување до цветање, погодно е и за прихранување на овошни и полјоделски култури, во периодот на интензивен пораст и плодоносење, па се до почетокот на пигментацијата и зреење на плодовите. Се применува фолијарно или преку почвено наводнување во концентрација 20-30g/10L вода.

Хемиски состав:
– Азот -20%;
– Фосфор – 20%;
– Калиум- 20% .

Oпис

Кристалното ѓубриво 20-20-20+ТЕ е минерално ѓубриво со избалансиран однос на микроелементите. Со додаток на одредени микроелементи е комплетирана и обогатена нутритивна вредност на ова ѓубриво. Бидејќи во него има висока содржина на примарни хранливи елементи, претставува погодно решение за фолијарен третман на голем дел од земјоделските култури, од период на вкоренување до цветање, погодно е и за прихранување на овошни и полјоделски култури, во периодот на интензивен пораст и плодоносење, па се до почетокот на пигментацијата и зреење на плодовите. Се применува фолијарно или преку почвено наводнување во концентрација 20-30g/10L вода.

Хемиски состав:
– Азот -20%;
– Фосфор – 20%;
– Калиум- 20% .

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Кристално ѓубриво NutriBest 20-20-20+ТЕ – 1kg”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *