Пипер Златен медал 20g Institut za povratarstvo Србија

Оваа пиперка е рана сорта, која има силно разгрането стебло и е со умерен висок раст, со висечки плодови. Плодот е тип капија долг, кој во технолошката зрелост е со светло-зелена боја, а во ботаничката зрелост е со интензивно црвена боја. Погодна е за одгледување во заштитени простории-рано производство.

Категорија

Oпис

Оваа пиперка е рана сорта, која има силно разгрането стебло и е со умерен висок раст, со висечки плодови. Плодот е тип капија долг, кој во технолошката зрелост е со светло-зелена боја, а во ботаничката зрелост е со интензивно црвена боја. Погодна е за одгледување во заштитени простории-рано производство.

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Пипер Златен медал 20g Institut za povratarstvo Србија”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.