Пипер Бела дуга 20гр

-Пипер Бела дуга е средно-рана сорта.
-Е со висок раст, компактна и со висечки плодови.
-Плодот е долг, во технолошката зрелост млечно-бела, а во ботаничката зрелост има црвена боја (ТИП КАПИЈА).
-Погодна е за секаков вид на консумација.
-Дава доста добри резултати при одгледување во поволни услови.
-Високо приносна сорта.
Категорија

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Пипер Бела дуга 20гр”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.