Кристално ѓубриво 8-6-46+ Т.Е – 100g

40.00ден

Кристалното ѓубриво NutriBest 8-6-46+ T.E се карактеризира со присуство на макроелементите (азот,фосфор и калиум) и микроелементи, при што калиумот е најдоминантен макроелемент во ѓубривото. Високиот процент на калиумот допринесува да оваа ѓубриво се применува во втората фаза на развој на растенијата, односно кога има полна берба или гоење на плодовите. Исто така оваа ѓубриво како и останатите кристални ѓубрива од програмата на NutriBest може да се употребува фолијарно – со прскање или со наводнување – фертиригација.

Дозација: 25-30g се раствара во 10 L вода.

Хемиски состав: Вкупен азот (N) – 8%; Фосфор (Р2О5) – 6%; Калиум (К2О) – 46% и микроелементи.

Пакување: 100g

Out of stock

Oпис

Кристалното ѓубриво NutriBest 8-6-46+ T.E се карактеризира со присуство на макроелементите (азот,фосфор и калиум) и микроелементи, при што калиумот е најдоминантен макроелемент во ѓубривото. Високиот процент на калиумот допринесува да оваа ѓубриво се применува во втората фаза на развој на растенијата, односно кога има полна берба или гоење на плодовите. Исто така оваа ѓубриво како и останатите кристални ѓубрива од програмата на NutriBest може да се употребува фолијарно – со прскање или со наводнување – фертиригација.

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Кристално ѓубриво 8-6-46+ Т.Е – 100g”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *