Кристално ѓубриво NutriBest 20-20-20+ТЕ ( Blue Line) – 50g

Често пати во развојот на растенијата потребна е изедначена исхрана со азот, фосфор и калиум. Обично оваа се препорачува во текот на вегетацијата кога сакаме да имаме подеднаков раст и развој на растенијата (формирање на вегетативната маса и интензивен развој). Во оваа ситуација се препорачува употреба на кристалното ѓубриво 20-20-20+T.E кое е водорастворливо и со брзо асимилирање на хранливите материи од страна на растенијата.

Дозација: 25-30g се раствара во 10 L вода.

Хемиски состав: Вкупен азот (N) – 20%; Фосфор (Р2О5) – 20%; Калиум (К2О) – 20% и микроелементи.

Пакување: 50g

Oпис

Често пати во развојот на растенијата потребна е изедначена исхрана со азот, фосфор и калиум. Обично оваа се препорачува во текот на вегетацијата кога сакаме да имаме подеднаков раст и развој на растенијата (формирање на вегетативната маса и интензивен развој). Во оваа ситуација се препорачува употреба на кристалното ѓубриво 20-20-20+T.E кое е водорастворливо и со брзо асимилирање на хранливите материи од страна на растенијата.

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Кристално ѓубриво NutriBest 20-20-20+ТЕ ( Blue Line) – 50g”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.