Кристално ѓубриво NutriBest 16-8-32 + T.E (Orange Power) – 50g

Кристално ѓубриво 16-8-32+T.E (Orange Power) е висококвалитетно кристално ѓубриво кое ги содржи трите главни макроелементи во различен сооднос. Доминатноста на калиумот допринесува да се фаворизира гоењето и зреењето на плодовите. Но, бидејќи и азотот е доста присутен во оваа ѓубриво тоа допринесува да се стимулира и развојот на вегетативната маса кај растенијата. Покрај присуството на макроелементите во оваа ѓубриво има и позначајни микроелементи со што се подобрува квантитетот и квалитетот на производството.

Дозација: 25-30g се раствара во 10 L вода.

Хемиски состав: Вкупен азот (N) – 16%; Фосфор (Р2О5) – 8%; Калиум (К2О) – 32% и микроелементи.

Пакување: 50g

Oпис

Кристално ѓубриво 16-8-32+T.E (Orange Power) е висококвалитетно кристално ѓубриво кое ги содржи трите главни макроелементи во различен сооднос. Доминатноста на калиумот допринесува да се фаворизира гоењето и зреењето на плодовите. Но, бидејќи и азотот е доста присутен во оваа ѓубриво тоа допринесува да се стимулира и развојот на вегетативната маса кај растенијата. Покрај присуството на макроелементите во оваа ѓубриво има и позначајни микроелементи со што се подобрува квантитетот и квалитетот на производството.

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Кристално ѓубриво NutriBest 16-8-32 + T.E (Orange Power) – 50g”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.