NutriBest 16-30-16+ Т.Е – 1kg

120.00ден

Во групата на доминантно фосфорни кристални ѓубрива од палетата на NutriBest спаѓа и оваа ѓубриво. Карактеристично за оваа ѓубриво е тоа што содржината на двата макроелементи (азот и калиум) е со иста вредност, додека пак фосфорот дупло е застапен во оваа ѓубриво во однос на азотот и калиумот. Хемискиот состав, како и високиот квалитет на оваа ѓубриво допринесува да тоа може да се применува кај сите растенија кои се одгледуваат на отворено или во заштитени простории. Особено оваа кристално ѓубриво е погодно да се примени во ситуации каде треба растенијата подеднакво да се стимулираат со растот и гоењето на плодовите, но притоа акцент да се даде во поинтезивното цветање и формирање на цветните папки. Како и сите други кристални ѓубрива од палетата на NutriBest така и оваа ѓубриво ги содржи потребните за растенијата микроелементи, што го прави уште поквалитетно. Дозација: 25-30g се раствара во 10 L вода.

Хемиски состав: Вкупен азот (N) – 15-17%; Фосфор (Р2О5) – 29-31%; Калиум (К2О) – 15-17% и микроелементи.

Пакување: 1kg

Oпис

Во групата на доминантно фосфорни кристални ѓубрива од палетата на NutriBest спаѓа и оваа ѓубриво. Карактеристично за оваа ѓубриво е тоа што содржината на двата макроелементи (азот и калиум) е со иста вредност, додека пак фосфорот дупло е застапен во оваа ѓубриво во однос на азотот и калиумот. Хемискиот состав, како и високиот квалитет на оваа ѓубриво допринесува да тоа може да се применува кај сите растенија кои се одгледуваат на отворено или во заштитени простории. Особено оваа кристално ѓубриво е погодно да се примени во ситуации каде треба растенијата подеднакво да се стимулираат со растот и гоењето на плодовите, но притоа акцент да се даде во поинтезивното цветање и формирање на цветните папки. Како и сите други кристални ѓубрива од палетата на NutriBest така и оваа ѓубриво ги содржи потребните за растенијата микроелементи, што го прави уште поквалитетно.

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “NutriBest 16-30-16+ Т.Е – 1kg”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *