NutriBest 10-40-26 + T.E – 1kg

130.00ден

Дозација: 25-30g се раствара во 10 L вода.

Хемиски состав: Вкупен азот (N) – 9-11%; Фосфор (Р2О5) – 39-41%; Калиум (К2О) – 25-27% и микроелементи.

Пакување: 1kg

Oпис

Често пати во текот на вегетацијата кога растенијата се во полна родност, под дејство на разни фактори (температура, влага и сл.) доаѓа до слабо цветање или формирање на цветните папки. Тогаш треба да се интервенира со ѓубрива кои се богати со калиум и фосфор како што е кристалното ѓубриво NutriBest 10-40-26+T.E. Карактеристично за оваа врвно ѓубриво е тоа што во исто време допринесува за подобро гоење и зреење на плодовите, како и за формирање на нови цветови пропратено со подобро цветање. Во својот состав покрај трите макроелементи оваа ѓубриво ги содржи и потребните микроелементи.

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “NutriBest 10-40-26 + T.E – 1kg”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *