Кристално ѓубриво MAGANIT 11-0-0+16 – 5kg

Маганит (11-0-0+16) е вештачко ѓубриво кое содржи aзот и магнезиум. Препорачливо е да се употребува во втората фаза при прихранување на растенија, оваа вештачко ѓубриво може да се употребува на сите земјоделски култури, во градинарство, овоштарство, лозарство, цвеќарство и др. Маганит е целосно растворливо во вода и може да се аплицира фолијарно или со фертиригација. По пат на фертиригација ѓубривото да се аплицира 4-6kg за 1 декар, додека пак при фолијарна апликација дозата за ѓубрење да биде 30-50g во 10L вода.

Пакување: 5kg

Oпис

Маганит (11-0-0+16) е вештачко ѓубриво кое содржи aзот и магнезиум. Препорачливо е да се употребува во втората фаза при прихранување на растенија, оваа вештачко ѓубриво може да се употребува на сите земјоделски култури, во градинарство, овоштарство, лозарство, цвеќарство и др. Маганит е целосно растворливо во вода и може да се аплицира фолијарно или со фертиригација. По пат на фертиригација ѓубривото да се аплицира 4-6kg за 1 декар, додека пак при фолијарна апликација дозата за ѓубрење да биде 30-50g во 10L вода.

Пакување: 5kg

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Кристално ѓубриво MAGANIT 11-0-0+16 – 5kg”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.