Зелка Српски Мелез 4 10g Institut za povratarstvo Србија

Ова сорта на зелка е со средна големина, широка розета, овални лисја со зелена боја. Главицата на зелката е компактна, средно крупна, тркалезна со просечна тежина 2,5kg. Од сеењето до технлошката зрелост е потребно 130-140денови. Погодна е за свежа консумација и расол (кисела зелка). Погодна е за есенско производство.
Пакување: 20g

Категорија

Oпис

Ова сорта на зелка е со средна големина, широка розета, овални лисја со зелена боја. Главицата на зелката е компактна, средно крупна, тркалезна со просечна тежина 2,5kg. Од сеењето до технлошката зрелост е потребно 130-140денови. Погодна е за свежа консумација и расол (кисела зелка). Погодна е за есенско производство.
Пакување: 20g

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Зелка Српски Мелез 4 10g Institut za povratarstvo Србија”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.