Вештачко ѓубриво NPK 8-16-24 + org + МЕ

Хемиски состав: Вкупен азот (N) – 8%, Фосфор (Р2О5) – 16%, Калиум (К2О) – 24%, Органски материи – 4%, Микроелементи – Fe, Mn, Zn

Пакување: 40kg

Oпис

Ова NPK 8-16-24+org+ME е комплексно минерално ѓубриво и може да се користи за ѓубрење на сите земјоделски култури. Се користи како основно ѓубриво, затоа може да се аплицира преку почвата, наесен или многу рано напролет, што зависи од земјоделската култура.

Добри резултати дава на почви сиромашни со Калиум и Фосфор. Микроелементите имаат улога на корегирање на дефицитот во почвата и улога на зголемување на имунитетот кај растенијата за заштита од хлороза и ниски температури.

Може да се применува во градинарството, овоштарството, лозарството и кај индустриските култури. Доза за апликација 250-300kg/ha.

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Вештачко ѓубриво NPK 8-16-24 + org + МЕ”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.