Вештачко ѓубриво NPK 4-7-28 + org + ME

Хемиски состав: Вкупен азот (N) – 4%, Вкупен фосфор (P2O5) -7%,

Вкупен калиум (К2O) – 28 %

Пакување: 40kg

Oпис

Ова NPK 4-7-28 + org + ME ѓубриво содржи азот, фосфор и калиум. Според содржината на калиум оваа ѓубриво главна улога има во обезбедувањето на почвата со калиум. Главна намена на оваа ѓубриво е за почви сиромашни со калиум. Исто така голема примена има и за житните култури. И другите микроелементи се значајни за зголемување на имунитетот на земјоделските култури.

 

 

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Вештачко ѓубриво NPK 4-7-28 + org + ME”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.