MICROELEMENTAL Fе (5-0-0+7 Fe+Zn+Mn) – 300g

200.00ден

Хемиски состав: Вкупен Азот (N)- 6-6,5%; Бакар (Cu) – 0,2-0,3%; Железо (Fe)- 6,5-7 %; Цинк (Zn) – 1,5-2%.

Пакување: 300g

Oпис

Микроелементал Fe може да се примени на сите земјоделски култури, како моќна алатка за корекција на недостатоците.

Микроелементите имаат доста значајна улога во физиолошките и биохемиските процеси во растенијата.

Фолијарната употреба на оваа ѓубриво е 1-3kg/1000L вода или со фертиригација 200-300g од ѓубривото се раствара во 100L вода за 1000m2.

 

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “MICROELEMENTAL Fе (5-0-0+7 Fe+Zn+Mn) – 300g”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *