MICROELEMENTAL Cu (7-0-0+7Cu+Zn+Mn) – 350g

250.00ден

Микроелементал Cu е ѓубриво кое може да се примени на сите земјоделски култури, како моќна алатка за корекција на недостатоците. Микроелементите учествуваат во градбата на голем број ензими, влијаат врз синтезата на хлорофилот, а исто така го регулираат и метаболизмот на јагленохидратите и производство на енергија.
Фолијарна употреба на оваа ѓубриво е 1-2kg/1000L вода или со фертиригација 150-200g/100L вода. Од ѓубривото се препорачува 350g/2000m2.

Oпис

Микроелементал Cu е ѓубриво кое може да се примени на сите земјоделски култури, како моќна алатка за корекција на недостатоците. Микроелементите учествуваат во градбата на голем број ензими, влијаат врз синтезата на хлорофилот, а исто така го регулираат и метаболизмот на јагленохидратите и производство на енергија.
Фолијарна употреба на оваа ѓубриво е 1-2kg/1000L вода или со фертиригација 150-200g/100L вода. Од ѓубривото се препорачува 350g/2000m2.

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “MICROELEMENTAL Cu (7-0-0+7Cu+Zn+Mn) – 350g”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *