Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/plugins/essential-grid/essential-grid.php on line 101

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 250

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/themes/the-landscaper/inc/widgets/widget-icon-box.php on line 128

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/themes/the-landscaper/inc/widgets/widget-opening-hours.php on line 199

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/themes/the-landscaper/inc/widgets/widget-featured-page.php on line 152

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/themes/the-landscaper/inc/widgets/widget-social-icons.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/themes/the-landscaper/inc/widgets/widget-testimonials.php on line 249

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/themes/the-landscaper/inc/widgets/widget-cta-banner.php on line 154

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/themes/the-landscaper/inc/widgets/widget-cta-button.php on line 114

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/themes/the-landscaper/inc/widgets/widget-count-box.php on line 130

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/themes/the-landscaper/inc/widgets/widget-google-map.php on line 194

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/themes/the-landscaper/inc/widgets/widget-recent-posts-list.php on line 219

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/themes/the-landscaper/inc/widgets/widget-recent-posts-block.php on line 287

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/themes/the-landscaper/inc/widgets/widget-brochure.php on line 122

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/themes/the-landscaper/inc/widgets/widget-facebook.php on line 149

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/introgro/public_html/zemjodelskaapteka.mk/wp-content/themes/the-landscaper/inc/widgets/widget-team-member.php on line 193
GARDEN FLORAL – 250ml – Агромаркет Игор

GARDEN FLORAL – 250ml

80.00ден

Течното ѓубриво NPK 2 (6-12-4) + ME – е течно ѓубриво, со посебен одбран хемиски состав кој го стимулира најмногу формирањето на цветовите и цветањето кај декоративните растенија од видот на љубичици, циклами, сардели и др., затоа го нарекуваме FLORAL.

Декоративните растенија (љубичици, циклами, сардели итн.) без разлика дали станува збор за едногодишни или повеќегодишни се карактеризираат со тоа што во текот на вегетацијата интезивно растат, се развиваат и цветаат. Затоа потребно е во овој период тие редовно да се ѓубраат (секои 7 дена) со посебно одбрано ѓубриво.

На почетокот препорачливо е оваа ѓубриво да се употреби во доза од 0,2% (20 ml во 10 L вода), за покасно во текот на вегетацијата оваа доза да се зголеми на 0,3% (30 ml во 10 L вода)

Со цел да се добијат доброразвиени декоративни растенија, кои редовно ќе цветаат во текот на вегетацијата, препорачуваме течното ѓубриво FLORAL да се употребува на секои 7 дена и тоа по пат на залевање или фолијарно (преку листот со прскање).

Хемиски состав: Вкупен азот (N) – 5-7%, Фосфор (P2O5) – 11-13, Калиум (K2O) – 3-5% и микроелементи (B, Cu, Fe, Mn, Mo и Zn).

Пакување: 250 ml

Категорија

Oпис

Течното ѓубриво NPK 2 (6-12-4) + ME – е течно ѓубриво, со посебен одбран хемиски состав кој го стимулира најмногу формирањето на цветовите и цветањето кај декоративните растенија од видот на љубичици, циклами, сардели и др., затоа го нарекуваме FLORAL.

Декоративните растенија (љубичици, циклами, сардели итн.) без разлика дали станува збор за едногодишни или повеќегодишни се карактеризираат со тоа што во текот на вегетацијата интезивно растат, се развиваат и цветаат. Затоа потребно е во овој период тие редовно да се ѓубраат (секои 7 дена) со посебно одбрано ѓубриво.

На почетокот препорачливо е оваа ѓубриво да се употреби во доза од 0,2% (20 ml во 10 L вода), за покасно во текот на вегетацијата оваа доза да се зголеми на 0,3% (30 ml во 10 L вода)

Со цел да се добијат доброразвиени декоративни растенија, кои редовно ќе цветаат во текот на вегетацијата, препорачуваме течното ѓубриво FLORAL да се употребува на секои 7 дена и тоа по пат на залевање или фолијарно (преку листот со прскање).

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “GARDEN FLORAL – 250ml”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *