Цвекло Бикор – 50g

90.00ден

Цвекло (латински: Beta vulgaris ssp. vulgaris var. vulgaris) – зеленчук со карактеристична црвена боја кој се користи во кулинарството и исхраната. Неговото богатство со минерали, јагленихидрати, масти и белковини го прави здрава и честа состојка. Исто така цвеклото е богато со витамин Б12, а во себе има и мали количини кобалт. Позитивно делува кај слабокрвните лица и децата. Обликот може да му биде кружен или цилиндричен.

Категорија

Oпис

Цвекло (латински: Beta vulgaris ssp. vulgaris var. vulgaris) – зеленчук со карактеристична црвена боја кој се користи во кулинарството и исхраната. Неговото богатство со минерали, јагленихидрати, масти и белковини го прави здрава и честа состојка. Исто така цвеклото е богато со витамин Б12, а во себе има и мали количини кобалт. Позитивно делува кај слабокрвните лица и децата. Обликот може да му биде кружен или цилиндричен.

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Цвекло Бикор – 50g”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *