РЕАКТОР – 3kg

300.00ден

Reaktor е органско азотно ѓубриво богато со хумински и фулво киселини, кое ја подобрува структурата на почвата и ја зголемува нејзината плодност. Ја подобрува ефикасноста на ѓубривото, го промовира навлегувањето на хранливите материи во кореновите системи на растенијата, ја подобрува миграцијата и задржувањето на хранливите материи во почвата и нивно истекување во подземните води.

Хемиски состав: Вкупна органска материја – 25%; Азот (N) – 16%; Вкупна хуминска и фулво киселина – 15%; рH – 3-4

Пакување: 3kg

Oпис

Reaktor е органско азотно ѓубриво богато со хумински и фулво киселини, кое ја подобрува структурата на почвата и ја зголемува нејзината плодност. Ја подобрува ефикасноста на ѓубривото, го промовира навлегувањето на хранливите материи во кореновите системи на растенијата, ја подобрува миграцијата и задржувањето на хранливите материи во почвата и нивно истекување во подземните води.

Дозација: 3kg од Реакторот се користат за 50-100 m2. Пожелно е да се меша и со други грануларни ѓубрива, каде се става по половина доза и од двете ѓубрива.

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “РЕАКТОР – 3kg”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *