Пченка Шеќерац 50g – Sgaravatti Италија

75.00ден

Пченката шеќерац е вид на пченка која е намената за исхрана на луѓето, бидејќи има највисок процент на шеќер во себе од сите други сорти на пченка. Пченката е јаглехидратна храна. Содржи разни фитохемикалии, а жолтата боја ја добива од каротеноидот бета-криптоксинтинот, кој делува како јак антиоксидант. Шеќерацот е многу здрава нутритивна намирница, која го штити организмот од кардиоваскуларни болести и рак. Кај народот е познато дека пченкарната свила е добра како диуретик, но и за одредени уринарни болести.

Категорија

Oпис

Пченката шеќерац е вид на пченка која е намената за исхрана на луѓето, бидејќи има највисок процент на шеќер во себе од сите други сорти на пченка. Пченката е јаглехидратна храна. Содржи разни фитохемикалии, а жолтата боја ја добива од каротеноидот бета-криптоксинтинот, кој делува како јак антиоксидант. Шеќерацот е многу здрава нутритивна намирница, која го штити организмот од кардиоваскуларни болести и рак. Кај народот е познато дека пченкарната свила е добра како диуретик, но и за одредени уринарни болести.

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Пченка Шеќерац 50g – Sgaravatti Италија”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *