Пипер Жупска Рана 20g Institut za povratarstvo Србија

300.00ден

Ова е рана сорта, компактна со висок раст. Плодот е долг (ТИП КАПИЈА). Во технолошката зрелост бојата на плодот е килибарно-жолта, а во ботаничката зрелост интензивно црвена боја. Изразено крупна и со меснаст перикарп. Погодна е за одгледување на рано производство на отворено и за одгледување во заштитни простории.
Пакување: 20g

Категорија

Oпис

Ова е рана сорта, компактна со висок раст. Плодот е долг (ТИП КАПИЈА). Во технолошката зрелост бојата на плодот е килибарно-жолта, а во бoтаничката зрелост интензивно црвена боја. Изразено крупна и со меснаст перикарп. Погодна е за одгледување на рано производство на отворено и за одгледување во заштитни простории.
Пакување: 20g

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Пипер Жупска Рана 20g Institut za povratarstvo Србија”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *