Пиперка Куртовска Капија 20g – Sgaravatti Италија

300.00ден

Пиперката е еднoгодишна култура, со исправено и слабо разгрането стебло. Се одликува со висок раст. Во ботаничката зрелост плодот на Куртовската Капија е со интензивна црвена боја. Плодот на пиперката има дебел и крупен перикарп. Во технолошката зрелост пиперката е со темнозелена боја. Спаѓа во касните сорти. Многу вкусна и родна сорта. Оваа пиперка е најдобра за ајвар.
Пакување: 20g

Категорија

Oпис

Пиперката е еднoгодишна култура, со исправено и слабо разгрането стебло. Се одликува со висок раст. Во ботаничката зрелост плодот на Куртовската Капија е со интензивна црвена боја. Плодот на пиперката има дебел и крупен перикарп. Во технолошката зрелост пиперката е со темнозелена боја. Спаѓа во касните сорти. Многу вкусна и родна сорта. Оваа пиперка е најдобра за ајвар.
Пакување: 20g

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Пиперка Куртовска Капија 20g – Sgaravatti Италија”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *