Пиперка Дуга бела 20g Institut za povratarstvo Србија

300.00ден

Оваа пиперка е средно-рана сорта. Е со висок раст, компактна и со висечки плодови. Плодот е долг, од типот на капија, во технолошката зрелост млечно-бела, а во ботаничката зрелост има црвена боја.

Категорија

Oпис

Оваа пиперка е средно-рана сорта. Е со висок раст, компактна и со висечки плодови. Плодот е долг, од типот на капија, во технолошката зрелост млечно-бела, а во ботаничката зрелост има црвена боја. Погодна е за секаков вид на консумација. Дава доста добри резултати при одгледување во поволни услови. Таа е високо приносна сорта.

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Пиперка Дуга бела 20g Institut za povratarstvo Србија”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *