Луцерка Бела Кампањола 1kg

350.00ден

Луцерката е фуражна легуминозна култура која се користи за сточна храна. Таа е повеќегодишно растение, кое се состои од голем број стебла кои потекнуваат од врвните, крунести папки. Општо земено, луцерката се смета за отпорна на суша, така што длабочината на нејзиното вкоренување во тој поглед се смета за корисно својство. За разлика од повеќето други фуражни легуминози, луцерката најчесто се одгледува сама, во чисти монокултурни тревници, иако може да се меша и со други легуминози и треви. Се користи главно за конзервација во форма на сено или, пак, во помала мера како силажа. Таа се употребува и како сува концентрирана храна, која содржи протеини и пигменти. Луцерката се користи и во ротациони системи на напасување.

Пакување: 1кг.

Категорија

Oпис

Луцерката е фуражна легуминозна култура која се користи за сточна храна. Таа е повеќегодишно растение, кое се состои од голем број стебла кои потекнуваат од врвните, крунести папки. Општо земено, луцерката се смета за отпорна на суша, така што длабочината на нејзиното вкоренување во тој поглед се смета за корисно својство. За разлика од повеќето други фуражни легуминози, луцерката најчесто се одгледува сама, во чисти монокултурни тревници, иако може да се меша и со други легуминози и треви. Се користи главно за конзервација во форма на сено или, пак, во помала мера како силажа. Таа се употребува и како сува концентрирана храна, која содржи протеини и пигменти. Луцерката се користи и во ротациони системи на напасување.

Пакување: 1kg

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Луцерка Бела Кампањола 1kg”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *