Железен Сулфат – 1kg

90.00ден

Железо сулфат се користи како ѓубриво за различни земјоделски култури. Најчесто се употребува фолијарно против железна хлороза, како воден раствор со полевање на почвата (за закиселување на почвата кај дрвенести култури и за украсни растенија).
Упатство за употреба: При фолијарни третмани се употребува 0,2-0,4% раствор; во почвата без претходно растварање се додава 0,5-1kg/стебло винова лоза или 1-3kg/на развиено стебло од дрвенести култури. Како воден раствор се користат 10-15g Fe-сулфат/10L вода/1m2.

Пакување:1kg

Oпис

Железо сулфат се користи како ѓубриво за различни земјоделски култури. Најчесто се употребува фолијарно против железна хлороза, како воден раствор со полевање на почвата (за закиселување на почвата кај дрвенести култури и за украсни растенија).
Упатство за употреба: При фолијарни третмани се употребува 0,2-0,4% раствор; во почвата без претходно растварање се додава 0,5-1kg/стебло винова лоза или 1-3kg/на развиено стебло од дрвенести култури. Како воден раствор се користат 10-15g Fe-сулфат/10L вода/1m2.

Пакување:1kg

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Железен Сулфат – 1kg”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *