Грашок Келведон – 250g – Sgaravatti Италија

60.00ден

Грашокот (со латинско име: P. sativum) е годишно растение, со животен циклус на зреење и раст од една година. Тоа е земјоделска култура која се одгледува во студената сезона и расте во многу делови на светот; садењето може да се одвива од зима до почетокот на летото во зависност од местото. Просечниот грашок тежи помеѓу 0,1 и 0,36 грам. Грашокот е растение во вид на ползавец. Неговите плодови се издолжени мешунки, а семето е тркалезно. Семето се користи во исхраната.
Пакување: 250g

Категорија

Oпис

Грашокот (со латинско име: P. sativum) е годишно растение, со животен циклус на зреење и раст од една година. Тоа е земјоделска култура која се одгледува во студената сезона и расте во многу делови на светот; садењето може да се одвива од зима до почетокот на летото во зависност од местото. Просечниот грашок тежи помеѓу 0,1 и 0,36 грам. Грашокот е растение во вид на ползавец. Неговите плодови се издолжени мешунки, а семето е тркалезно. Семето се користи во исхраната.
Пакување: 250g

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Грашок Келведон – 250g – Sgaravatti Италија”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *