Боранија Харвестер 250g – Sgaravatti Италија

100.00ден

Боранијата се огледува ширум целиот свет. Се продава свежа, конзервирана и замрзната. Се приготвува со варење, пржење или печење.

Растението има висока концентрација на лектини кои можат да бидат штетни ако се внесуваат во големи количества без да бидат добро зготвени.

Во боранијата се среќава и флавинолот миквелијанин (кверцетински 3-O-гликуронид).
Во светот се познати преку 130 сорти боранија.Мешунките можат да бидат зелени, бледожолти, виолетови, црвени или со шарени траги. По облик можат да бидат шилести, тркалезни или широки.

Мешунките кај многу (но, не кај сите) сорти имаат цврста жила долж мешунката која се отстранува пред готвењето поради жилавоста или се избегнува со сецкањето на мешунката.

Категорија

Oпис

Боранијата се огледува ширум целиот свет. Се продава свежа, конзервирана и замрзната. Се приготвува со варење, пржење или печење.

Растението има висока концентрација на лектини кои можат да бидат штетни ако се внесуваат во големи количества без да бидат добро зготвени.

Во боранијата се среќава и флавинолот миквелијанин (кверцетински 3-O-гликуронид).
Во светот се познати преку 130 сорти боранија.Мешунките можат да бидат зелени, бледожолти, виолетови, црвени или со шарени траги. По облик можат да бидат шилести, тркалезни или широки.

Мешунките кај многу (но, не кај сите) сорти имаат цврста жила долж мешунката која се отстранува пред готвењето поради жилавоста или се избегнува со сецкањето на мешунката.

Mислења

There are no reviews yet.

Be the first to review “Боранија Харвестер 250g – Sgaravatti Италија”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *